Facebook Pixel

Як підготуватись до традиційного українського Різдва та скільки це коштує

Сучасні українці активно повертаються до відзначення свят у народних традиціях, втілюючи в життя обряди та звичаї своїх предків. Тому великої популярності на різних платформах набувають хендмейд вироби, що є символами різних релігійних чи державних свят.

OLX Україна розповідає про обовʼязкові атрибути святкування Різдва в українському стилі та ділиться цікавими пропозиціями на платформі.

На першому місці – традиційна страва кутя, без якої не обійтися під час українського Різдва. Раніше її подавали у спеціальній посудині, виготовленій з глини. Сучасні господині обирають для подачі куті на стіл глиняні макітри – великі глибокі миски. Їхня медіанна ціна на OLX становить 300 грн. Також у тренді глиняний посуд у національній тематиці з візерунками чи розписом. Медіанна ціна за одиницю становить 255 грн.

До декору будинку чи святкового столу українці додають традиційні різдвяні віночки, медіанна вартість яких становить 477 грн. Свічки, що створюють атмосферу тепла та затишку, продаються на OLX за медіанною ціною 185 грн.

Також повертається традиція розміщення дідуха, який заносили до хати і ставили на покуті. Цей особливий оберемок з колосків, який символізує родючість землі та врожайність, став популярним для святкування традиційного українського Різдва. На OLX медіанна вартість дідуха — приблизно 300 грн.

Традиційно українці одягають на великі свята національний одяг – вишиванки. На них протягом останніх років значно зросли як попит, так і кількість пропозицій. Наразі медіанна вартість вишиванок для дорослих на OLX становить 1100 грн, а для дітей – 420 грн.

А яке ж Різдво без колядки: традиційні костюми для вертепу обійдуться у 200 грн за одиницю одягу, а різдвяна зірка, з якою ходять колядники, – у 525 гривень.

Раніше The Page писав, чи буде 1 січня 2024 вихідний

Приєднуйтесь до нас в соцмережах!
Подякувати 🎉