Facebook Pixel

Удар по Кримському мосту руйнує логістику окупантів – ISW

Удар по Кримському мосту руйнує логістику окупантів – ISW

Удар по Кримському мосту руйнує логістику окупантів – ISW

Атака на Кримський міст 17 липня матиме подальші наслідки для російської логістики на півдні України. Про це йдеться в щоденному звіті Інституту вивчення війни (ISW).

Російська влада традиційно звинуватила українські спецслужби в тому, що по мосту між Росією та тимчасово окупованим Кримом було завдано удару дронами.

Наслідки вибуху на Кримському мосту (відео):

Your browser doesn't support HTML5 video.

На відеозаписах видно, що один проліт мосту через Керченську протоку обвалився, інший пошкоджено, але залишається цілим.

Російські туристи, які тікають з окупованого Криму, погіршили ситуацію на дорогах і, ймовірно, перешкоджають російській логістиці з Криму в тилові райони Запорізької та Херсонської областей.

Аналітики підкреслюють: міст через Керченську протоку та військові території в окупованому Криму є законними військовими цілями для українських Сил оборони, про що раніше повідомляли ISW й українські чиновники.

Речник Головного управління розвідки України Андрій Юсов відмовився коментувати причетність України до інциденту.

Експерти ISW також стверджують, що російське матеріально-технічне забезпечення на півдні України, ймовірно, постраждає в короткостроковій і середньостроковій перспективі, що посилить нещодавні скарги на російське постачання на півдні України, а це може ще більше підірвати довіру до міноборони рф.

Подякувати 🎉