Facebook Pixel

Окупанти планують масштабні етнічні чистки у Маріуполі — ISW

Окупанти планують масштабні етнічні чистки у Маріуполі — ISW

Окупанти планують масштабні етнічні чистки у Маріуполі — ISW

Російські чиновники розробили план проведення десятирічної кампанії етнічних чисток в окупованому Маріуполі. Про це йдеться у щоденному звіті Інституту вивчення війни (ISW)

Quote"20 серпня Центр «Український опір» повідомив, що українські партизани отримали доступ до російського документу про розвиток окупації, який передбачає збільшення загального населення Маріуполя на 300 тис. до 2035 року за рахунок міграції з росії. "Центр «Спротив» повідомив, що частиною цього переселення є пільгова іпотечна програма для росіян, які переїжджають до окупованого Маріуполя", — говориться у повідомленні.

Населення Маріуполя до вторгнення становило понад 400 тис осіб, а станом на травень 2023 року в окупованому місті залишалося близько 120 тис мешканців. Під час російської облоги Маріуполя загинуло до 25 тис українських мирних жителів і сотні тисяч були витіснені з міста. Російські чиновники депортували додатково 50 тис жителів з міста до рф та на інші окуповані території протягом декількорх місяців після його окупації.

Цілі документу щодо «відновлення» населення вказують на те, що Кремль має намір перетворити Маріуполь на місто з переважно етнічним російським населенням після систематичних і, ймовірно, навмисних зусиль щодо знищення міського українського населення.

На думку аналітиків ISW, росія продовжує кампанію навмисної етнічної чистки спробами депортувати українське населення і знову заселити українські міста імпортованими російськими громадянами.

Приєднуйтесь до нас в соцмережах!
Подякувати 🎉