Facebook Pixel

ФСБ РФ повідомило про затримання трьох «українських шпигунів»

Федеральна служба безпеки (ФСБ) РФ повідомила про виявлення та затримання трьох осіб, яких вважає українськими шпигунами. Російська розвідка заявляє, що один із них готував теракт, інші – прибули для збору інформації про стратегічні об’єкти.

Quote«Затримано двох агентів Служби безпеки України: Коваля Зіновія Зіновійовича, 1974 р.н., та його сина — Коваля Ігоря Зіновійовича, 1999 р.н., які прибули на територію Росії для збору інформації та здійснення фото- та відеозйомки стратегічно важливих підприємств життєзабезпечення та об'єктів транспортної інфраструктури», — йдеться в повідомленні пресслужби ФСБ, яке наводить «Інтерфакс».

Російська розвідка повідомила, що батько й син мали отримати за свою роботу $10 тис.

Ще один затриманий – Цілик Олександр Вікторович, 1998 року народження. За даними ФСБ, він є «агентом Головного управління розвідки Міноборони України. Метою його перебування в Росії було начебто вчинення теракту через підривання двох саморобних вибухових пристроїв (їхня загальна маса, за інформацією ФСБ, становить 1,5 кг у тротиловому еквіваленті).

Quote«Житель Київської області Цілик Олександр Вікторович, 1998 р.н., дав свідчення, що був завербований і діяв за вказівкою підполковника Кириловця Максима Леонідовича, 1988 р.н., начальника сектору — співробітника оперативної групи оперативного відділу Спецрезерву ГУР МО України», — зазначається в повідомлені ФСБ.

ГУР Міноборони та СБУ поки що не прокоментували інформацію, поширену російською ФСБ.

Контекст. Нагадаємо: минулого місяця СБУ викрила агента російської спецслужби, який був посадовцем міськради та збирав розвідувальну інформацію про військові об’єкти на Харківщині.

Подякувати 🎉