Facebook Pixel

Російська нафта подешевшала до $13 за бочку

Експортний сорт російської нафти Urals впав у ціні до $13 за барель (cif Роттердам), що є мінімальним показником з 1999 року.

Сорт Urals коштує трохи дешевше за еталонну північноморську суміш Brent – зараз дисконт становить $4,75 за барель з поставкою в Роттердам на умовах cif, повідомляє Argus Media.

Вартість партій Urals об'ємом 80 тис. т до Середземномор'я також зменшилася на $3,20 за барель до мінімального значення з червня 1999 року — до $15,25 за барель (cif Аугуста).

Знижка в цьому регіоні на реалізацію Urals, як порівняти з еталоном, склала $2,50 за барель (cif Аугуста). Дисконт на російську нафту залишається на найвищому рівні з травня 2018 року.

Ф'ючерси на Brent на біржі Ice почали повільно зростати через новини про можливу співпрацю Росії та США щодо стабілізації ринків. Цю тему обговорювали лідери обох держав у нещодавній телефонній розмові.

Контекст. Учасники ринку прогнозують тривалий період низьких цін на нафту через падіння попиту. Аналітики інвестиційного банку Goldman Sachs зазначили, що попит на нафту цього тижня впав на 25%.

Глобальний попит на нафтопродукти стрімко скоротився через значне зниження світової економічної активності. Закінчення терміну дії угоди ОПЕК+ з 1 квітня ще більше посилило пропозицію ресурсу на світовому ринку, створюючи тиск на ціни.

Приєднуйтесь до нас в соцмережах!
Подякувати 🎉