Facebook Pixel

Український фонд Roosh Ventures вклався у французький сервіс BNPL-платежів Alma в рамках раунду на $130 млн

Фонд Roosh Ventures інвестував у французький сервіс BNPL-платежів Alma $130 млн у раунді C, в якому також інвестував китайський інтернет-гігант Tencent.

«Ми захоплюємося Alma та тим, як завдяки алгоритмам машинного навчання вони покращили оцінку кредитоспроможності споживача. Ми пишаємося бути частиною історії цього стартапу і докладемо всіх зусиль, щоб наша експертиза в галузі AI/ML зробила продукт Alma ще сильнішим», — сказав Ден Дмитренко, керуючий партнер Roosh Ventures.

Сервіси BNPL (Buy now, pay later) набувають все більшої популярності серед споживачів. Це гнучкий варіант оплат і Roosh Ventures впевнені, що в якийсь момент провайдери таких послуг замінять використання кредитних карток.

За словами Дена Дмитренка, фінтек-візіонер і CEO Alma Луї Шатріо здатні такі зміни реалізувати.

Концепція BNPL влаштована так: споживач робить покупку, вносить 20-30% вартості товару, а залишок оплачуєте рівними частинами протягом певного умовами періоду часу. Магазин отримує повну суму одразу через BNPL-сервіси.

Roosh Ventures — український венчурний фонд, який інвестує на різних стадіях у компанії з Європи та США. Основні напрямки – fintech, healthtech, consumer tech, геймінг. У портфелі Roosh Ventures вже понад 20 компаній, серед яких Deel, Oura Ring, Facemoji, Playco.

Подякувати 🎉