Facebook Pixel

Де краще працювати віддалено: рейтинг найзручніших міст

HR-платформа Remote.com випустила рейтинг найкращих міст для віддаленої роботи з огляду на фактори якості життя, безпеки, інтернет-інфраструктури та можливостей для подорожей. Україна не увійшла до цього списку.

Топ-10 найкращих міст для віддаленої роботи за версією Remote.com

  1. Мадрид, Іспанія.
  2. Мадейра, Португалія.
  3. Торонто, Канада.
  4. Окленд, Нова Зеландія.
  5. Токіо, Японія.
  6. Париж, Франція.
  7. Портленд, штат Мен, США.
  8. Тайбей, Тайвань.
  9. Стокгольм, Швеція.
  10. Рейк’явік, Ісландія.

Мадрид є ідеальним місцем для тих, хто цінує класичне мистецтво, архітектуру та кулінарію, а також для віддалених працівників, які бажають відвідати Іспанію. Розташований між горами Гвадаррама та річками Піренейського півострова, він пропонує поєднання середньовічної романтики та сучасної вишуканості. У Мадриді можна насолодитися захоплюючими краєвидами, відвідати галереї, насолодитися чудовою кухнею в ресторанах та кав'ярнях, а також поринути у бурхливе нічне життя. Це тримільйонне місто не замовкає навіть уночі, змушуючи вас залишатися бадьорим набагато довше, ніж ви могли б припустити.

У рейтингу також зазначається, що жителі Мадрида «релігійно віддані футболу», оскільки місто є домом для таких відомих клубів, як «Атлетіко» та «Реал Мадрид».

Quote«Незалежно від того, як довго ви плануєте тут перебувати, Мадрид завжди гостинний завдяки низьким податкам і щедрим візам, орієнтованим на фрилансерів та віддалених працівників», — вказано в примітці.

У списку ста найкращих міст для віддаленої роботи переважно представлені міста Східної Європи. На 90-му місці опинився угорський Будапешт, столиця Чехії Прага посіла 94-те місце, а Варшава (Польща) та Братислава (Словаччина) посіли відповідно 96-те та 98-ме місця. На останньому сто першому місці опинився Вільнюс (Литва).

Подякувати 🎉