Facebook Pixel

Ріші Сунак офіційно став новим прем'єр-міністром Великої Британії

У вівторок, 25 жовтня, Ріші Сунак офіційно вступив на посаду британського прем'єра, отримавши від короля Чарльза мандат на формування уряду. Він став третім прем'єр-міністром від консерваторів менш як за два місяці та п'ятим за шість років. Окрім того, Сунак, якому 42 роки, став наймолодшим очільником британського уряду за останні 200 років.

Під час своєї першої промови на посаді прем'єр-міністра він заявив, що його обрали для того, щоб «виправити помилки», допущені його попередницею Ліз Трасс. Він додав, що нині Велика Британія переживає глибоку економічну кризу та анонсував, що попереду на нього чекатимуть «важкі рішення». Сунак наголосив, що не боїться тих викликів, які перед ним стоять.

Quote«Я стою тут перед вами і готовий вести нашу країну в майбутнє. Ставити свої потреби вище за політику, протягнути руку допомоги й побудувати уряд, який представляє найкращі традиції моєї партії. Разом ми зможемо досягти неймовірних речей. Ми створимо майбутнє, гідне тих жертв, на які багато хто пішов, і наповнимо завтрашній день і кожен наступний день надією», — зазначив він під час промови.

Він пообіцяв, що новий уряд буде «чесним, професійним і підзвітним на всіх рівнях».

Контекст. Нагадаємо: у липні 2022 року у відставку пішов Борис Джонсон, який перебував у прем'єрському кріслі три роки. На початку вересня на виборах перемогла Ліз Трасс, яка на той час очолювала МЗС Великої Британії. Посаду прем'єра вона обіймала лише 45 днів і була змушена подати у відставку.

Приєднуйтесь до нас в соцмережах!
Подякувати 🎉