Facebook Pixel

Резніков презентував 10-ту модель FPV-дрона, яка вже на озброєнні ЗСУ

2 серпня міністр оборони України Олексій Резніков презентував 10-ту модель FPV-дрона. Безпілотник стане на озброєння в ЗСУ.

Про це повідомляє міністр оборони на своїй Facebook-сторінці.

За словами міністра, дрон завершив необхідні процедури в комісії Міноборони, далі Резніков підпише відповідний наказ. Сам безпілотник зроблено в Україні:

Quote«Цей FPV-дрон, як і інші моделі, збираються в України, але переважно з іноземних складників. Наступний рівень – виробляти основні комплектуючі в Україні та забезпечити диверсифікацію, щоб гарантувати незалежність і стійкість постачання армії за будь-яких обставин» — пише Резніков.
Резніков презентував 10-ту модель FPV-дрона для ЗСУ

Резніков презентував 10-ту модель FPV-дрона для ЗСУ

Також міністр нагадав, що за 15 місяців Міноборони вже прийняло на озброєння/до експлуатації понад 30 моделей БпЛА різних типів – розвідувальних, ударних, дронів-камікадзе та баражуючих боєприпасів.

Нагадаємо, що Кабінет міністрів України на засіданні 24 березня 2023 року затвердив порядок реалізації проєкту закупівлі вітчизняних військових безпилотників. Також 6 лютого, Верховна Рада схвалила законопроєкти №№ 8360 та 8361-д щодо звільнення від ПДВ і мита дронів, тепловізорів, коліматорів, приладів нічного бачення та рацій.

Приєднуйтесь до нас в соцмережах!
Подякувати 🎉