До Верховної Ради повернуть журналістів

До верховної Ради повернуть журналістів

Медійники знову отримають доступ до кулуарів Верховної Ради для висвітлення роботи парламенту під час пленарних засідань у такому ж режимі, як і під час пандемії COVID-19. Про це повідомив керівник Апарату Верховної Ради В’ячеслав Штучний, передає «Укрінформ».

«Ми повертаємося до тієї практики, яка була під час пандемії ковіду. Під час засідання Верховної Ради у будівлі зможуть перебувати 20-30 представників ЗМІ. Журналісти вже подали заяви на акредитацію. Ми готові до проведення додаткової акредитації. Після Великодня зберемо журналістів для інструктажу під час перебування у парламенті», – сказав під час круглого столу на тему: «Про доступ журналістів до кулуарів Верховної Ради та відновлення онлайн-трансляцій засідань парламенту» Штучний.

Спікер Руслан Стефанчук нагадав, що парламент – це єдиний в країні законодавчий орган, який працює в умовах воєнного стану, тож може вважатися ворогом одним із центрів прийняття рішень.

«Маємо ризики, які щомісяця підтверджуються відповідними листами від спецслужб», – зазначив Стефанчук.

За словами представниці Управління державної охорони Валентини Савіцької, необхідно буде належним чином верифікувати допущених до будівлі парламенту представників ЗМІ.

«Раніше акредитацію у Верховній Раді мали понад 4 тисячі журналістів», – додала вона.
«Нам потрібно сформувати пул журналістів, які ставлять до себе високі репутаційні вимоги», – зауважив Стефанчук.

Раніше голова Комітету з питань свободи слова Ярослав Юрчишин заявляв, що у суспільстві є великий запит на повернення журналістів і немає переконливої аргументації, чому це неможливо зробити.

Читати на The Page