Facebook Pixel

Кількість українських біженців у Польщі знову зростає

Кількість українських біженців, які перебувають під тимчасовим захистом у Польщі, вперше зросла з березня 2023 року. На кінець жовтня цього року цифра перевищила позначку у 957 тис. осіб, що свідчить про зміну попередньої тенденції до зниження.

Про це повідомляє Міграційна платформа EWL з посиланням на дані Євростату.

У жовтні кількість українських біженців у Польщі зросла приблизно на 2 тис. осіб порівняно з вереснем. У березні 2023 року їхня кількість становила 995 тис. осіб і поступово зменшувалася.

Quote«Кілька місяців тому спостерігалося збільшення числа громадян України, які виїжджають з Польщі. Втім, зараз ця тенденція починає змінюватися. З урахуванням наближення холодних місяців, війни та наростаючих атак росії на енергетичну інфраструктуру України, ми відзначаємо зростання кількості біженців. Крім того, в кінці року в Польщі традиційно збільшується кількість вакансій у сферах логістики чи електронної комерції, що відкриті для осіб без досвіду та знання мови», — коментує дані прессекретар Міграційної платформи EWL Анатолій Зимнін.

Експерт вважає, що зазначені обставини можуть сприяти збереженню тенденції напливу біженців до Польщі. Але найближчі місяці покажуть, у якому напрямку розвиватиметься ситуація.

Яка ситуація з українськими біженцями у світі?

Дані Євростату свідчать, що в усьому Європейському Союзі спостерігається збільшення кількості громадян України, які перебувають під тимчасовою охороною.

У жовтні 2023 року ця кількість перевищила 4,162 млн осіб, що є зростанням на понад 50 тис. протягом місяця.

Основними країнами ЄС, в яких українці отримали тимчасовий захист, були: Німеччина (1,176 млн), Польща (0,957 млн), Чехія (0,364 млн).

Раніше The Page повідомляв, що у Польщі було ухвалено рішення про продовження терміну законного перебування українських біженців. Термін легального перебування українців на території Польщі продовжено до 4 березня 2024 року.

Приєднуйтесь до нас в соцмережах!
Подякувати 🎉