Facebook Pixel

Українці у 2023 році придбали понад 130 тис. нових автомобілів – МВС

В Україні у 2023 році було вперше зареєстровано 411 311 транспортних засобів, з них – 138 256 нових, придбаних в автосалонах.

Про це повідомляє пресслужба Головного сервісного центру МВС.

Загалом упродовж 2023 року сервісні центри МВС провели 2 124 280 реєстраційних операцій із транспортними засобами.

Зокрема, перереєстрацію автівок, вантажівок, мотоциклів, автобусів, реєстрацію нових та ввезених з-за кордону транспортних засобів, перереєстрацію з одного власника на іншого, лізинг тощо.

Перереєстрація авто через «Дію»

Наприкінці 2023 року у застосунку «Дія» для фізичних осіб запустили послугу з перереєстрації транспортних засобів. Тобто через мобільний застосунок громадяни можуть продавати та купувати легкові авто, мотоцикли та мопеди.

З початку запуску, з 20 грудня до 31 грудня 2023 року, через «Дію» продали 1504 транспортні засоби.

Під час здійснення договору купівлі-продажу онлайн покупець має можливість залишити наявні номерні знаки або ж замовити нові з серією DI з доставкою у зручне відділення «Укрпошти». Також обрати вид свідоцтва про реєстрацію транспортного засобу: електронне чи виготовлене на бланку.

Відомості про продавця, покупця та автомобіль автоматично перевіряються засобами Єдиного державного реєстру транспортних засобів. Система автоматично повідомить, якщо транспортний засіб перебуває у розшуку або є наявні обмеження чи обтяження у продавця чи покупця. У такому разі договір не укладається.

Якщо покупець залишив наявний номерний знак, користуватися придбаним авто можливо одразу після того, як свідоцтво про реєстрацію з’явиться в «Дії». Якщо особа замовила нові номерні знаки, керувати автомобілем можливо тільки після їхнього отримання поштовим оператором.

Раніше The Page повідомляв, що цього року дилерам вдалося продати 65 тис.. нових легкових автомобілів. Це на 62,4% більше, ніж 2022 року, повідомило агентство AUTO-Сonsulting.

Подякувати 🎉