Facebook Pixel

Палата представників США ухвалила екстрений бюджет на два місяці без допомоги Україні та Ізраїлю

Палата представників США ухвалила екстрений бюджет на два місяці без допомоги Україні та Ізраїлю

Палата представників США ухвалила екстрений бюджет на два місяці без допомоги Україні та Ізраїлю

Палата представників США ухвалила законопроєкт про тимчасові витрати, який має допомогти уникнути шатдауну. Про це повідомляє Reuters.

Законопроєкт, який передбачає продовження державного фінансування до середини січня, зараз направляється до Сенату, де лідери демократів і республіканців висловили йому свою підтримку.

Щоб запобігти шатдауну, Сенат і Палата представників, контрольована республіканцями, повинні ухвалити закон, який президент Джо Байден може підписати до того, як поточне фінансування федеральних агентств закінчиться опівночі в п’ятницю.

336 голосів «за» стали перемогою спікера Палати представників Майка Джонсона, який зіткнувся з опозицією деяких своїх колег-республіканців під час першого голосування.

Лідер більшості в Сенаті, демократ Чак Шумер, сказав у заяві після голосування, що він задоволений тим, що законопроєкт був ухвалений «сильним двопартійним голосуванням», додавши, що він буде працювати зі своїм колегою в Сенаті від республіканців Мітчем МакКоннеллом, щоб ухвалити це «якнайшвидше».

Законопроєкт про тимчасові витрати продовжить державне фінансування на нинішніх рівнях до 2024 року, даючи законодавцям більше часу для розробки детальних законопроєктів про витрати, які охоплюють усе: від військових витрат до наукових досліджень.

Деякі республіканці на правому фланзі партії заявили, що вони розчаровані тим, що він не включає різке скорочення витрат і заходи безпеки на кордоні, яких вони прагнули.

Законопроєкт був прийнятий 209 голосами демократів і 127 республіканців, тоді як 93 республіканці і двоє демократів проголосували проти.

Quote«Це не ідеально. Але закриття — це набагато гірше», — сказав представник Республіканської партії Майк Гарсія.

Законопроєкт Джонсона передбачає продовження фінансування військового будівництва, пільг для ветеранів, транспорту, житла, міського розвитку, сільського господарства, Управління з контролю за продуктами та ліками, а також енергетичних і водних програм до 19 січня 2024 року. Фінансування всіх інших федеральних операцій, включаючи оборону, закінчиться 2 лютого.

Екстрений бюджет не передбачає додаткової допомоги Україні та Ізраїлю.

Приєднуйтесь до нас в соцмережах!
Подякувати 🎉