Facebook Pixel

Палата представників США виключила допомогу Україні з бюджету. Попереду Сенат

Палата представників США 30 жовтня в останню хвилину проголосувала за короткостроковий законопроєкт від спікера Палати Кевіна Маккарті (Каліфорнія), який не включає новий пакет допомоги Україні, повідомляють NBC News.

Маккарті вніс цей проєкт після того, як республіканці Палати не змогли прийняти свій законопроєкт про короткострокові витрати в четвер, 28 вересня.

Голова демократів Палати Енні Кустер заявила, що хоча її група підтримуватиме резолюцію, допомога Україні все ще потрібна.

Quote«Ми закликаємо до додаткового фінансування для підтримки України в її боротьбі за демократію та будемо невтомно працювати, щоб забезпечити допомогу, необхідну для перемоги у цій війні» – підкреслила вона.

Уряд США може припинити роботу опівночі 1 жовтня (в 10:00 за київським часом) через відсутність фінансування. Так званий shutdown може відбутись через відсутність фінансування від Конгресу США.

Двопартійною більшістю Палата прийняла та надіслала у вищу палату парламенту – Сенат – законопроєкт про те, щоб уряд залишався відкритим ще на 45 днів. Американські медіа прогнозують, що Сенат встигне проголосувати за угоду.

Білий дім заявив, що Конгрес має продовжити допомогу Україні.

Quote«Ми повністю очікуємо, що спікер Маккарті, який заявив про підтримку фінансування підтримки України в її боротьбі проти незаконної та невиправданої агресивної війни Росії, незабаром винесе на розгляд окремий законопроект», – йдеться в заяві представника Білого дому.

30 вересня – останній день, коли Конгрес може профінансувати уряд.

В травні 2023 року Маккарті обіцяв підтримати фінансування для України.

27 вересня Сенат затвердив додатковий пакет допомоги Україні на $6 млрд до листопада.

Приєднуйтесь до нас в соцмережах!
Подякувати 🎉