Facebook Pixel

Овочерізки для укриттів Києва: суд відсторонив від посади начальницю Управління освіти

11 вересня 2023 року Голосіївський районний суд м. Києва відсторонив на 2 місяці від посади начальницю відділу Управління освіти Дніпровської РДА. Також судді призначили їй нічній домашній арешт на такий же термін. Її підозрюють у розтраті 460 тис. грн на закупівлі овочерізок в укриття.

Про це пише Київська прокуратура.

У чому прокуратура підозрює очільницю Управління освіти Дніпровського РДА

27 січня 2023 року Управління освіти Дніпровської РДА закупило 12 овочерізок по 131 тис. грн для укриттів м. Києва. Після того, як депутат Київради Леонід Ємець на початку червня 2023 року розпочав моніторинг подібних закупівель, виявилося, що столичні управління освіти витрачали мільйони бюджетних коштів на такі речі у бомбосховищах, як електросковорідку, яка коштує 725 тис. грн, барабани і т.п. речі.

У підсумку Київська прокуратура відкрила карну справу проти начальниці відділу Управління освіти Дніпровської РДА. Її підозрюють у розтраті бюджетних коштів при закупівлі овочерізок для закладів громадського харчування в укриттях. Сума збитків становить близько 460 тис. грн.

Нагадаємо, що Київська міська прокуратура вручила підозру начальнику Управління будівництва, архітектури та землекористування Святошинської РДА. Його підозрюють у розкраданні понад 800 тис. грн бюджетних коштів на ремонті укриттів.







Подякувати 🎉