Facebook Pixel

У Києві для бомбосховища купили сковорідку за 725 тис. грн

Для укриття однієї зі шкіл у Дніпровському районі Києва за виділені державою гроші закупили електросковорідку, яка коштує 725 тис. грн. Про це депутат Київської міської ради Леонід Ємець написав на своїй офіційній сторінці у фейсбуці у вівторок, 12 червня.

Quote«Коли ми знайшли тендер на закупівлю в укриття електричних овочерізок за 130 тис. грн штука, я думав більше мене нічого не здивує. Але суперелектрична сковорідка з тачскріном і за ціною 720 тис. грн за штуку, це навіть для ресторану перебір. не те що для укриття Дніпровського району», — написав Ємець.

За словами депутата, у побуті така сковорідка споживає 21 кіловат електричної енергії на годину. За таких вихідних даних за рік користування цією сковорідкою доведеться заплатити 400 тис. грн на рік.

Quote«І це ми так верхи, просто подивилися Prozorro (онлайн-платформа, де державні та комунальні замовники оголошують тендери на закупівлю товарів, робіт і послуг, а представники бізнесу змагаються на торгах за можливість поставити це державі — The Page). Хоча є аудиторські служби, які мають це робити за гроші й на постійній основі», — додав політик.

Нагадаємо, що влада Києва планує облаштувати нові укриття для містян. На це піде приблизно 10 млн грн. Після трагедії в Деснянському районі, коли внаслідок російської ракети та закритого бомбосховища загинули три людини, уряд оголосив перевірку бомбосховищ. Зокрема, у Києві перевірками укриттів керував міністр стратегічної промисловості Олександр Камишін. За результатами роботи комісії, тільки 15% укриттів є придатними та не мали суттєвих зауважень. Ще 50% є технічно придатними. 35%, або 1 614 із 4 655 перевірених укриттів виявилися недоступними.

Приєднуйтесь до нас в соцмережах!
Подякувати 🎉