Facebook Pixel

Окупанти хочуть знищити «Азовсталь» і перетворити Маріуполь на місто-курорт

Російська окупаційна влада оголосила про намір знищити металургійний завод «Азовсталь» і перетворити Маріуполь на місто-курорт, позбавивши росію деяких із найважливіших економічних вигод, які вона сподівалася отримати, захопивши місто. Про це повідомляє Інститут вивчення війни (ISW).

За словами Пушиліна, «ДНР» планує перетворити Маріуполь на «місто-курорт», але водночас визнав, що 60% споруд у місті зруйновано такою мірою, що їх неможливо відбудувати.

Оголошений план перетворення Маріуполя на центр туризму та відпочинку після повного знищення великого центру економічної діяльності свідчить про втрати, яких російські війська завдали знищенням міста. Ще одне курортне місто на Чорному морі росії не потрібне. Окупантам потрібна тверда валюта, яку виробляла «Азовсталь». Це повідомлення уособлює піррову перемогу, яку здобули російські війська в Україні, тою мірою, якою вони здобули перемоги взагалі.

«Азовсталь» була основним елементом економіки Маріуполя до війни завдяки своїй унікальній функції металургійного комплексу повного циклу, 10 тис. робочих місць і мільярдам доларів валютних надходжень і податків, які вона генерувала. Завод випускав 7 тис. тонн сталі, 6 млн тонн чавуну та 4,5 млн тонн прокату, повідомляє Маріупольська міська рада.

Приєднуйтесь до нас в соцмережах!
Подякувати 🎉