Facebook Pixel

Київ уранці 14 грудня пережив дві хвилі атаки «шахедами»: які наслідки

У середу, 14 грудня, Київ пережив чергову атаку російського окупаційного війська із застосуванням ударних дронів іранського виробництва "Shahed", які рф маркує як «Герань-2». Повітряну тривогу в столиці було оголошено о 5:55, вона тривала до 9:07.

Загалом зранку на Київ було здійснено дві хвилі атак баражуючими боєприпасами ворога. Водночас завдяки ефективній роботі підрозділів ППО та РЕБ знищено всі 13 із 13 запущених ворогом БпЛА, інформує Київська міська військова адміністрація.

Унаслідок падіння уламків від збитих дронів противника ушкоджень зазнали декілька будівель у місті.

Quote«Уламки від збитих БпЛА влучили в одну адмінбудівлю, ще 4 житлові будівлі зазнали незначних ушкоджень (Шевченківський район столиці). Люди не постраждали», – повідомив начальник КМВА Сергій Попко.

Окрім того, унаслідок ранкової атаки ушкоджень зазнав приватний будинок у місті Вишневе в передмісті Києва.

Передмістя Києва постраждало від атаки дронами 14 грудня. Фото: ОП

Передмістя Києва постраждало від атаки дронами 14 грудня. Фото: ОП

Контекст. Після тритижневої перерви російське окупаційне військо знову почало застосовувати для атак по Україні іранські ударні дрони.

До цього західні ЗМІ повідомляли, що рф може відновити активне використання «шахедів» після поповнення їхнього запасу. Водночас рф регулярно відхрещується від того, що має на озброєнні безпілотники іранського виробництва. Минулого місяця CNN писало, що росія отримає іранські балістичні ракети до кінця 2022 року.

Приєднуйтесь до нас в соцмережах!
Подякувати 🎉