Facebook Pixel

Не можна дозволити Путіну вкрасти наше Різдво: як цього року відзначатиме новорічні свята Київ

У Києві попри війну встановлять новорічні ялинки. Проте цьогорічне святкування Різдва та Нового року проходитиме без концертів і масових заходів. Про це в інтерв’ю «РБК-Україна» розповів мер Києва Віталій Кличко.

Quote«Ми розуміємо, що масові заходи заборонено у воєнний час. І їх не буде в жодному разі. Але скасовувати Новий рік і Різдво ніхто не збирається, і атмосфера Нового року має бути. Не можна дозволити Путіну вкрасти наше Різдво», — наголосив він.

Київський міський голова розповів, що встановлення низки ялинок у столиці профінансує бізнес «своїм приватним коштом». Їх розмістять у багатьох районах міста, зокрема й на Софійській площі.

Quote«Але ми вирішили без масових заходів, без концертних програм, без фастфудів. Буде встановлено винятково ялинку, щоб вона нагадувала про новорічний настрій нашим дітям. Знаєте, не хочеться забирати в дітей Святого Миколая», — підсумував він.

Контекст. Нагадаємо: на сайті Київради з’явилися одразу дві петиції щодо встановлення головної новорічної ялинки в Києві. В одній кияни просять не встановлювати її, оскільки це недоречно в умовах війни; у другій — наполягають, що головна ялинка України має бути.

Подякувати 🎉