Facebook Pixel

«Нібулон» готовий розміновувати водні шляхи — Різак

«Нібулон» готовий розміновувати водні шляхи — Різак

«Нібулон» готовий розміновувати водні шляхи — Різак

Розмінування водних шляхів статне наступним етапом відновлення роботи агросектору, позитивно вплинувши на економіку транспортування зернових та олійних культур під час експортних операцій. Про це повідомив директор із взаємодії з органами влади та питань сталого розвитку компанії «Нібулон» Михайло Різак.

Quote«Раніше лідером перевезення зернових був Миколаївський портовий вузол. Він забезпечував понад 30% експорту. Наразі водні шляхи до нього заміновано. Водночас більш ніж 50% водних акваторій України сьогодні вже деокуповані й доступні для розмінування. Час діяти! Адже саме водна логістика може дати українським аграріям той додатковий потенціал прибутковості, який можна спрямувати на розвиток виробництва», — наголосив Різак.

У випадку з розмінуванням акваторій «Нібулон» має потужний внутрішній ресурс. Зокрема, компанія здатна дуже швидко налагодити виробництво суден-платформ для саперів підводного розмінування, які були розроблені її конструкторами.

Quote«Справа тільки в запиті від держави. Ми готові забезпечити Державну службу з надзвичайних ситуацій та Державну спеціальну службу транспорту необхідними засобами, які дозволять зробити наші річки та порти безпечними. Такі платформи також можуть бути експортовані навіть у поточних умовах», — наголосив Різак.

«Нібулон» після отримання статусу оператора з розмінування та першого сертифікату на нетехнічне обстеження в квітні 2023 року вже повернув в економіку майже 4 тис. га орних земель.

Quote«Ми перебуваємо в умовах, коли агровиробникам невигідно замовляти послуги з розмінування, адже їхня вартість наразі перевищує вартість самої землі. Вочевидь аграрії потребують допомоги, і саме донори та держава мають прийти на допомогу», — зазначив Михайло Різак.
Приєднуйтесь до нас в соцмережах!
Подякувати 🎉