Facebook Pixel

НБУ присвятив пам'ятну монету українським залізничникам

Нацбанк присвятив нову пам'ятну монету українським залізничникам. Придбати монету «Країна супергероїв. Дякуємо залізничникам!» можна з 20 грудня 2023 року в інтернет-магазині Національного банку. Про це йдеться в повідомленні НБУ.

Quote«Пам’ятну монету презентували голова НБУ Андрій Пишний та голова правління «Укрзалізниці» Євген Лященко у день 32-ї річниці створення «Укрзалізниці», 14 грудня 2023-го. Вона присвячена залізничникам України, яких заслужено називають «залізними» людьми та які за час війни доводили свою професійність і відданість Батьківщині», – повідомляє НБУ.

Під час презентації також нагородили десять працівників «Укрзалізниці», які з початку повномасштабної війни відновлювали пошкоджені маршрути, ризикуючи життям. Кожному з них вручили монету «Країна супергероїв. Дякуємо залізничникам!»

Quote«З 24-го лютого «Укрзалізниця» стала «дорогою життя» для мільйонів українців. Знесилені, але самовіддані українські залізничники врятували від війни сотні тисяч українців. Сьогодні залізниця залишається шляхом додому, до звільнених ЗСУ містечок та селищ. Дякуємо вам, сильні, хоробрі, вірні «залізні» люди», – сказав голова НБУ Андрій Пишний.

14 грудня 1991 року уряд незалежної України видав постанову про створення «Укрзалізниці» у складі 6 залізниць. До цього моменту в Україні не існувало власної залізничної адміністрації, а залізниці підпорядковувалися Міністерству шляхів сполучення СРСР.

Пам'яна монета «Країна супергероїв. Дякуємо залізничникам!»

Пам'яна монета «Країна супергероїв. Дякуємо залізничникам!»


Подякувати 🎉