Facebook Pixel

НАЗК виключило Ліберійський судноплавний реєстр з переліку міжнародних спонсорів війни

Liberian International Ship & Corporate Registry (LISCR) вилучив із свого реєстру судна російського «Совкомфлоту», таким чином обмежив транспортування нафти рф. НАЗК виключило його зі списку міжнародних спонсорів війни.

Про це повідомляє пресслужба Національного агентства з питань запобігання корупції.

Ліберійський судноплавний реєстр надіслав листа до НАЗК, де зазначив, що виконані всі умови, які дозволяють виключити його з переліку, зокрема, що усі судна російського «Совкомфлоту» вилучені з реєстру.

Quote«Відтепер спроможність росії транспортувати свою нафту стала ще обмеженішою, ізоляція від цивілізованого світу глибшою, а можливості отримувати «нафтодолари» — меншими», – йдеться в повідомленні.

Які схеми використовують росіяни, щоб уникнути санкцій

Попри те, що санкції мали суттєво зменшити доходи рф від експорту нафти, агресор шукав різні шляхи, щоб продовжити торгівлю в обхід таких обмежень.

У 2022 році, найбільша судноплавна компанія рф «Совкомфлот» передала функції з управління своїми майже 100 суднами до компанії SCF Management Services Dubai LTD (Об'єднані Арабські Емірати). Раніше ці самі судна «Совкомфлот» передавав в управління компанії SCF Management Services Ltd, яка зареєстрована в Санкт-Петербурзі.

Згодом SCF Management Services Dubai LTD змінила свою назву на SUN SHIP MANAGEMENT. Однак засновником вказаної компанії залишилась SCF Overseas Holding, яка афілійована саме АО «Совкомфлот».

При цьому 80 з майже 100 танкерів «Совкомфлоту» були зареєстровані під прапором Ліберії. Відповідно, реєстрація та обслуговування суден здійснювалася Ліберійським міжнародним судноплавним і корпоративним реєстром.

Це дозволяло суднам підсанкційного «Совкомфлоту» продовжувати перевозити та торгувати своєю нафтою, що є критично необхідним для російської економіки та доходів Кремля.

Раніше The Page повідомляв, що НАЗК внесло до переліку міжнародних спонсорів війни німецькі компанії SPINNER та DMG MORI. Це виробники верстатів, які виготовляють зброю для росії.

Також НАЗК внесло до переліку міжнародних спонсорів війни автомобільну компанію Zhejiang Geely Holding Group Co, яка володіє кількома брендами, включно з Geely Auto, Lynk & Co, Zeekr, Volvo Cars, Polestar, Lotus, London Electric Vehicle Company, Farizon Auto, CAOCAO Mobility.

Приєднуйтесь до нас в соцмережах!
Подякувати 🎉