Facebook Pixel

Нацполіція повідомила про підозру військкому Дніпропетровщини

ГУ Нацполіції повідомило про підозру начальнику Дніпропетровського обласного військкомату. Військком підозрюється у незаконному збагаченні на понад 8,8 млн грн.

Про це пише НАЗК.

У чому звинувачують військкома Дніпра

За даними НАЗК, батько військкома упродовж 2022 — 2023 років набув у власність майно на майже 8 млн грн: дві квартири у Дніпрі, автомобілі VOLKSWAGEN PASSAT, FORD RANGER , AUDI А6, VOLKSWAGEN ID.6.

Окрім того, батько військкома став засновником та кінцевим бенефіціарним власником фірми, яка у липні 2023 року набула у власність частку торговельного комплексу на Дніпропетровщині вартістю 1,15 млн грн.

Також минулого року дружина військкома отримала в подарунок від свого батька 65 тис. дол. США (еквівалент 2,6 млн грн).

Сам начальник Дніпропетровського ОТЦК та СП у 2021 році набув у власність дві земельні ділянки та житловий будинок.

Нагадаємо, що 23 червня Володимир Зеленський доручив створити комісію для перевірки всіх військових комісарів України. Її керівником призначено першого заступника міністра оборони генерала Павлюка.

25 липня Печерський районний суд Києва відправив одеського військкома Євгена Борисова під арешт до 22 вересня з можливістю застави в сумі 150 млн грн. 22 липня Борисову оголосили про підозру в незаконному збагаченні на сотні мільйонів гривень і в умисному ухиленні від несення служби. Мати військкома торік стала власницею житлового будинку в Іспанії вартістю понад 4 млн євро. Також з’ясувалося, що, окрім елітної закордонної нерухомості, вона цьогоріч придбала ще й автомобіль Mercedes-Benz EQV за майже 3 млн грн.

Згодом правоохоронці встановили, що й теща ексвійськкома впродовж останніх років стала власницею коштовного автопарку, не маючи для цього достатніх коштів законного походження. Її гараж містив Toyota Land Cruiser Prado, Mercedes-Benz G 63 AMG, Toyota Land Cruiser.

27 липня суд за матеріалами ДБР арештував майно, гроші та банківські рахунки ексвійськкома Борисова та членів його родини.

Приєднуйтесь до нас в соцмережах!
Подякувати 🎉