Facebook Pixel

У росії оборонні заводи залучатимуть до роботи підлітків

Влада Татарстану у росії планує залучити до роботи на підприємствах оборонного комплексу молодь та підлітків з 14 років. У цьому ж регіоні збирають «шахеди» для нападів на Україну.

Про це пишуть росзмі з посиланням на нову програму сприяння зайнятості молоді.

Як підлітки у росії зможуть працювати на оборонних підприємствах

Підліткам 14-18 років спростять працевлаштування та дозволять працювати на заводах у вільний від навчання час.

Автори програми зазначають, що Татарстан відчуває нестачу молодих працівників — по-перше, через зниження рівня народжуваності в 1990-ті роки, а по-друге, через те, що зараз молодь все частіше віддає перевагу навчанню за програмами загальної, середньої професійної і вищої освіти замість того, щоб іти працювати.

Влада Татарстану зазначає, що у разі реалізації нової ініціативи безробіття серед молодих людей віком 15-29 років знизиться до 7% (на якому вона рівні зараз, у проєкті документа не уточнюється).

Минулого року парламент Татарстану підготував поправки, що дозволяють підліткам з 16 років працювати на шкідливих та небезпечних виробництвах — лобістами цієї норми виступили КамАЗ та особлива економічна зона «Алабуга», де виробляють «шахеди». Однак закон прийнятий не був.

Нагадаємо, що вранці 2 квітня у російському Татарстані невідомі безпілотники атакували підприємства на території особливої економічної зони «Алабуга», де росіяни виробляють аналоги іранських БпЛА Shahed.



Приєднуйтесь до нас в соцмережах!
Подякувати 🎉