Facebook Pixel

МВФ готовий збільшити суму фінансування для України — Георгієва

Завдяки прогресу, досягнутому в переговорах українського уряду з Міжнародним валютним фондом (МВФ), останній може збільшити суму в рамках нової програми розширеного фінансування (EFF). На рішення МВФ щодо збільшення суми вплинуть подальші дії уряду стосовно банківської сфери та ринку землі.

Директорка-розпорядниця МВФ Крісталіна Георгієва зазначила, що протягом останнього тижня сторони досягли значного прогресу в переговорах щодо програми фінансування на $5,5 млрд, повідомила пресслужба МВФ.

Георгієва підкреслила, що завершити роботу над новою угодою зі збільшеною сумою фінансування можливо лише за умови, що уряд прийме закон щодо вдосконалення структури регулювання в банківському секторі, а також закон про ринок землі.

Контекст. Кабмін подав до Ради новий антиКоломойський закон. Він є однією з умов для нової програми з Міжнародним валютним фондом. Майже одразу після цього нардепи Олександр Дубінський та Ігор Палиця, яких пов'язують з Ігорем Коломойським, внесли до парламенту альтернативні законопроєкти.

Рада директорів МВФ має остаточно затвердити новий кредит після того, як Україна виконає низку попередніх умов. Зокрема, йдеться про прийняття закону, який би унеможливив повернення Приватбанку колишнім власникам, а також про прийняття закону про ринок землі.

Подякувати 🎉