Facebook Pixel

«Усе готово»: білоруські літаки переобладнали під ядерну зброю – Лукашенко

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що білоруські тактичні бомбардувальники СУ-24 уже переобладнано для несення ядерної зброї, і продовжив погрожувати західним країнам.

Quote«Вони мають розуміти, що жодні гелікоптери, літаки, якщо вони підуть на загострення, їх не врятують. Ми колись із Путіним у Пітері заявили, що переобладнаємо і білоруські літаки Су-24 для того, щоб вони могли нести ядерну зброю. Ви що, думаєте, ми язиками ляпаємо? Усе готово!» — наводить його слова видання «Белта».

Лукашенко також заявив, що Білорусь дасть відповідь на будь-які провокації, та наголосив, що знає, де розташовано всі західні «центри ухвалення рішень». Він наголосив, що в західних країн буде майбутнє лише за умови «дружби з рф і Білоруссю».

Quote«Майбутнє Європи лише з нами, з росією. Усі ресурси тут. Беріть, переварюйте, разом житимемо й працюватимемо — і Америка зникне з радарів. Ось цього вони бояться», — підсумував він.

Утім, пише «РБК», очільник білоруського оборонного відомства Юрій Жадобін раніше повідомляв, що літаки Су-24 ВПС країни було виведено зі складу армії країни ще у 2021 році через їхню зношеність.

Quote«Літаки були вже не першої свіжості. Коли ми підрахували, що дешевше, то дійшли висновку, що простіше відмовитися від парку цих літаків, оскільки це тягнуло на дуже велике фінансове навантаження. Тому літальні апарати, що залишалися, а їх залишалося не так багато, було виведено зі складу Збройних сил», — заявив він.

Контекст. Уперше про ідею переобладнання літаків Лукашенко заговорив під час своєї зустрічі з російським колегою Володимиром Путіним у червні цього року. Тоді він хотів використати для цих цілей винищувачі Су-35, яких у білоруських Збройних сил немає. Путін йому відповів, що в такому разі можна переобладнати Су-25.

Приєднуйтесь до нас в соцмережах!
Подякувати 🎉