Facebook Pixel

Бавовни буде багато: Фонд Притули купив супутник замість «Байрактарів»

Благодійний фонд Сергія Притули придбав супутник за понад 600 млн грн, зібраних у межах проєкту «Народний Байрактар». Про це повідомив сам Сергій Притула у відеозверненні до українців.

Quote«Українці, ви – космос. Ми купили супутник. Але це не просто один супутник, він дає нам доступ до бази супутникових знімків бази компанії ICEYE, і цей доступ ми викупили більш як на рік уперед. Відтепер наша армія буде максимально швидко отримувати супутникові знімки високої якості, які допоможуть нам з оперативним плануванням операцій», — наголосив він.

ICEYE надасть доступ до своєї групи супутників SAR, що дасть змогу Силам оборони отримувати радіолокаційні супутникові зображення критичних місць із високою частотою повторного відвідування. Супутник забезпечить уряд України можливостями супутникового зображення радара із синтетичною апертурою (SAR) ICEYE. На відміну від традиційних супутників спостереження Землі, невеликі супутники радіолокаційного опрацювання зображень ICEYE можуть формувати зображення ділянок Землі з високою роздільною здатністю вдень, уночі та через хмарний покрив.

Контекст. 22 червня фонд Сергія Притули оголосив про старт збору коштів на закупівлю для ЗСУ ударних БпЛА «Байрактар». Збір мав тривати тиждень – з 22 до 29 червня. Однак наші співгромадяни лише за три дні зібрали 600 млн грн, яких би вистачило на чотири «пташки». У Baykar заявили, що нададуть ЗСУ три «Байрактари» безплатно, а зібрані гроші попросили направити на допомогу народу України.

Подякувати 🎉