Facebook Pixel

Банки почали масово вводити кредитні канікули для фізосіб

Кілька великих банків почали вводити кредитні канікули не тільки для бізнесу, але й для фізосіб. Це вже зробили Приватбанк, ТАСкомбанк, «Правекс Банк», Кредобанк, «Райффайзен банк Аваль», ПУМБ і Альфа-Банк.

Кредитні канікули в Приватбанку

Найбільший банк країни ввів кредитні канікули для бізнесу ще наприкінці березня (вони діятимуть до кінця травня 2020-го). Для фізосіб Приватбанк передбачив кредитні послаблення за програмами «авто в розстрочку», «житло в кредит» і «кредит під заставу нерухомості».

Кредитні канікули в Приватбанку зможуть отримати клієнти, в яких через карантин виникли фінансові труднощі: звільнення, відпустка за свій рахунок і т. д. Якщо банк схвалить заявку, платежі переносяться на 31 липня 2020 року.

Кредитні канікули в ТАСкомбанку

Фізособи можуть отримати канікули тільки за беззаставними позиками та готівковими кредитами на три місяці. У цей час обов'язкові платежі складатимуться з відсотків і щомісячної комісії. Погашення за тілом кредиту в ТАСкомбанку відкладається до липня 2020 року.

Кредитні канікули в «Правекс Банку»

Відстрочку зможуть оформити тільки ті клієнти, в яких не було заборгованості на 1 березня. Фізособи, в яких виникли фінансові труднощі через карантин, зможуть розраховувати на відтермінування сплати тіла кредиту та відсотків, а також збільшення терміну погашення позики.

До бізнесу банк має індивідуальний підхід. Рішення він приймає з урахуванням останньої фінансової звітності, поточного фінансового стану, уразливості секторів і підприємств в умовах поточної економічної кризи і перспектив їхнього відновлення. Юридичні особи повинні надати підтвердження фактів зниження доходів або припинення роботи через карантин.

Кредитні канікули в Кредобанку

Пільгові умови до трьох місяців зможуть отримати позичальники за іпотечними кредитами, кредитами на авто, споживчими кредитами готівкою і позиками за кредитною картою (пільговий період збільшено до 92 днів). Подати заявку на участь у програмі можуть клієнти з позитивною кредитною історією, які не мають заборгованості перед банком.

Кредитні канікули в «Райффайзен банку Аваль»

Пільги діють для власників кредитних карт – вони звільняються від щомісячного платежу в квітні й травні. Процентна ставка за кредитами готівкою опустилася до 0,01% річних (на два місяці). Канікули за відсотками в період з 4 квітня по 4 червня будуть встановлені автоматично.

Кредитні канікули в ПУМБі

Відстрочка на три місяці для фізичних осіб на споживчі позики і кредити готівкою. Позичальники повинні бути без прострочених платежів до 1 березня. В рамках канікул тіло кредиту тимчасово нараховуватися не буде.

Кредитні канікули в Альфа-Банку

На два місяці канікули отримають власники кредитних карток. Також відстрочкою зможуть скористатися позичальники за беззаставними кредитами готівкою і беззаставними кредитами на покупку товарів. Ці клієнти також не повинні мати прострочених платежів станом на 1 березня.

Подякувати 🎉