Компанія Уоррена Баффета втратила за квартал $47,9 млрд через коронавірус

Berkshire Hathaway Уоррена Баффета відзвітувала про рекордний квартальний збиток. Фото: скріншот

Інвестиційна компанія Berkshire Hathaway бізнесмена Уоррена Баффета відзвітувала про рекордний квартальний чистий збиток у розмірі $47,9 млрд на тлі пандемії коронавірусу, що становить приблизно 20% від загальної виручки 2019 року. У компанії заявили, що більшість з її 90 підприємств стикаються з негативними наслідками COVID-19.

Портфель акцій компанії за квартал скоротився на $55,5 млрд. Акції самої Berkshire з початку року впали на 19%. Найбільше в портфелі компанії постраждали акції залізничного оператора BNSF, Precision Castpart – виробника продукції для промислових і енергетичних компаній, авіаконцерну Boeing, а також взуттєвий та швейний бізнеси, які повідомили про зниження прибутку на 34%, повідомило агентство Bloomberg.

При цьому за квартал Berkshire наростила запас готівки на $10 млрд – до рекордних $137 млрд. На купівлю цінних паперів компанія витратила всього $3,5 млрд. Операційний прибуток компанії виріс на 5,7% порівняно з аналогічним періодом минулого року, до $5,9 млрд. Сам Баффет неодноразово говорив, що операційні результати відображають підсумки роботи компанії набагато краще, ніж фінансові.

Також Berkshire Hathaway в квітні продала всі акції авіакомпаній. Загальна сума склала $6,5 млрд. У неї були акції United Airlines, American Airlines, Delta Air Lines і Southwest Airlines.

«Для авіакомпаній світ змінився. Якщо нам подобається компанія, то ми купуємо як можна більшу її частку і зберігаємо як можна довше. А якщо ми змінюємо думку, то не обмежуємося напівзаходами», – сказав Баффет під час телеконференції. На його думку, авіагалузь стала однією з найбільш постраждалих через обмеження за пандемію коронавірусу.

Контекст. Баффет – один з найбільших у світі інвесторів і голова Berkshire Hathaway. За оцінкою Forbes, його статки становлять $72 млрд. Він займає п'яту сходинку глобального рейтингу мільярдерів.

Читати на The Page