Facebook Pixel

Буданов спрогнозував, коли закінчиться операція зі звільнення Херсону

Очільник Головного управління розвідки Міноборони Кирило Буданов вважає, що тимчасово окупований Херсон може бути звільнено до кінця наступного місяця. Такий прогноз він озвучив в інтерв’ю виданню The Drive.

Буданов розповів, що російське військове командування зосередило на Херсонщині свої найбільш підготолені та боєздатні підрозділи.

Quote«Велика їхня частка припадає на повітряно-десантні війська рф, російські сили спеціальних операцій та морську піхоту, тобто найбільш боєздатні підрозділи, які є у рф. Ці підрозділи складають кістяк угруповання, і воно також зміцнюється мобілізованим персоналом», зазначив він.

За оцінкою глави ГУР, кількісний склад угрупування, яке може становити небезпеку для ЗСУ становить близько 40 тис. солдатів.

Quote«Це війська в Херсоні, в районах західного берега Дніпра, а також війська, які дислокуються на східному березі», – уточнив він.

Буданов також розповів, що українські захисники докладають максимальних зусиль для «пом'якшення ситуації, наскільки це можливо», але спрогнозував, що без бою навряд чи обійдеться.

Також очільник ГУР розповів і про ймовірність підриву Каховської ГЕС. За його даними, якщо такий указ буде віддано, окупанти підірвуть лише дорогу, яка йде через греблю, а також шлюзи. Тобто сценарію із повномасштабним підривом Каховської ГЕС у розвідці не очікують.

Quote«Це може статися, коли ми візьмемо Херсон і якщо вони вирішать відступити. Після відходу із західного берега вони можуть піти на це, щоб перешкодити нашому просуванню на східний берег», — пояснив він.

Контекст. Раніше Буданов анонсував, що до кінця поточного року українські військові матимуть значні успіхи на полі бою й суттєво просунуться вперед. За його словами, попереду на Україну чекають «значущі перемоги».

Подякувати 🎉