Facebook Pixel

Чи чекати на нові «Богдани» та «Стугни»? — «Укроборонпром»

На початку повномасштабного вторгнення росії Україна мала декілька зразків новітньої зброї, створених лише в одному примірнику, як-от відома самохідна гаубиця «Богдана». Що робиться сьогодні, щоб відновити виробництво українських озброєнь?

Зараз «Богдани» виробляє приватна компанія, з якою співпрацює «Укроборонпром». Компанія зацікавлена в тому, щоб таких виробів було більше, щоб було 155 українських гаубиць і українські снаряди до них.

Суто українська розробка — БТР-4 «Буцефал». Це повнопривідний восьмиколісний бронетранспортер із колісною формулою 8×8, розроблений в Україні Харківським конструкторським бюро машинобудування, який виготовляється на заводі імені Малишева. На думку фахівців, наш БТР-4 є повністю конкурентоспроможним на західному ринку озброєння.

«Стугна-П» — український протитанковий ракетний комплекс, розроблений київським конструкторським бюро «Луч». Як показує досвід, зі «Стугни», наприклад, можна уражати не лише бронетехніку. Українські бійці довели, що цей комплекс здатен збивати відомі ворожі гвинтокрили – розвідувально-ударні Ка-52 «Алігатор».

Український тактичний ракетний комплекс «Вільха» з коригованим боєприпасом калібру 300 мм. Бойова частина «Вільхи» майже втричі більша за бойову частину GMLRS. Це неабияка міць, що дає змогу руйнувати вщент деякі фортифікаційні споруди.

Quote«Мінерал-У» працює майже безупинно з перших днів повномасштабного вторгнення. Його називають «Очі «Нептуна», оскільки він призначений для роботи в парі саме з «Нептуном». Ну а історію про ураження крейсера «москва» знає весь світ», — генеральний директор концерну «Укроборонпром» Юрій Гусєв.
Подякувати 🎉