Facebook Pixel

Безпілотники КНДР вдерлися в Південну Корею: що відомо

26 грудня 2022 року безпілотники КНДР перетнули демаркаційну лінію з Південною Кореєю. Про це пише Yonhap із посиланням на Комітет начальників штабів Південної Кореї.

Військові Південної Кореї виявили кілька «неопізнаних обʼєктів», імовірно, БпЛА, у прикордонних районах провінції Кьонги. Апарати пролетіли через військово-демаркаційну лінію. Це спонукало Південну Корею розгорнути винищувачі, вертольоти тощо для того, аби збити дрони й тимчасово зупинити цивільні польоти.

Військові також задіяли легкий штурмовик KA-1, але з невідомих причин він розбився приблизно за 140 кілометрів на схід від Сеула. Обидва пілоти врятувалися.

Контекст. Останнє порушення територіального повітряного простору Південної Кореї знову підвищило напруженість після того, як КНДР запустила дві балістичні ракети малої дальності 23 грудня 2022 року та дві балістичні ракети середньої дальності п'ятьма днями раніше.

БпЛА викликають дедалі більшу стурбованість у сфері безпеки, оскільки вони можуть використовуватися як для шпигунських операцій, так і для можливих атак на Південну Корею.

Подякувати 🎉