Facebook Pixel

Кабмін призначив трьох заступників Умєрова: що про них відомо

Кабінет Міністрів України призначив Юрія Джигира, Наталію Калмикову та Катерину Черногоренко заступниками міністра оборони.

Про це пише представник КМУ у Верховній Раді Тарас Мельничук.

Що відомо про нових заступників міністра оборони Умєрова

Юрій Джигир раніше працював заступником міністра фінансів України при Оксані Маркаровій. Протягом 2001 – 2018 рр. у складі низки проєктів міжнародного розвитку здійснював розробку та експертну підтримку реформ державних фінансів та фінансування програм соціального сектору в Україні, а також в Киргизстані, Таджикистані, Казахстані, Косово та країнах Східної Азії та Океанії. Протягом 2015-2018 рр. працював позаштатним радником міністра фінансів України, надаючи підтримку у сфері фіскальної децентралізації та фінансування охорони здоров’я, а протягом 2016 – 2018 рр. — позаштатним радником в.о. міністра охорони здоров’я України, працюючи над розробкою та запровадженням реформи фінансування охорони здоров’я в Україні. Він буде курувати фінансовий сектор Міноборони.

Наталія Калмикова з 2021 року працює виконавчою директоркою Українського ветеранського фонду. Обіймала посади продукт-менеджерки у компанії Delta Medical PoE (червень 2008 – травень 2017), керівниці військового відділу у БО МБФ «Повернись живим» (червень 2017 – січень 2021), радниці з гендерних питань командувача Сухопутних військ ЗСУ (червень 2021 – листопад 2021). У 2015 році балотувалась у Вінницьку міську раду від Громадянської позиції. Наталія буде заступником Умєрова з соціальних питань.

Катерина Черногоренко – заступниця з питань цифрового розвитку. Керівниця проєкту «Армія дронів». З 2018 року є проєктним координатором електронних послуг єМалятко, електронний лікарняний та запровадження COVID-сертифікатів у «Дії». Вона відповідатиме за цифрову трансформацію Міноборони, замінивши на цьому посту Віталія Дейнегу.

Подякувати 🎉