Facebook Pixel

Резніков отримав заступників. Ними стали засновникфонду «Повернись живим» Дейнега та експосол Шевченко

Віталій Дейнега став заступником міністра оборони України з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації. Водночас Андрій Шевченко став заступником міністра оборони України з питань європейської інтеграції.

Про відповідні урядові рішення повідомив представник Кабміну у Верховній Раді Тарас Мельничук.

Хто такий Віталій Дейнега — новий заступник міністра оборони

Віталій Дейнега заснував благодійний фонд «Повернись живим» у 2014 році. У травні 2020 року Дейнега передав головування в «Повернись живим» Оксані Коляді. Пізніше фонд очолив Тарас Чмут.

Віталій Дейнега. Фото: Facebook

Віталій Дейнега. Фото: Facebook

У квітні 2020 року Дейнега спільно з Міністерством закордонних справ України зібрав кошти з-поміж українських дипломатів для допомоги військовим у боротьбі з COVID-19.

Після початку повномасштабного вторгнення Дейнега запустив відеопроєкт «Український свідок» і проєкт «Клич», який допомагає українцям проводити акції за кордоном.

Quote«Я не планую залишатися на цій посаді більш як два роки й дуже намагатимуся піти раніше, але лишивши після себе добрий організм, що функціонуватиме й без мене. Організм, який працює винятково в національних інтересах і за який не соромно», — писав напередодні призначення Дейнега.

Дейнега має державні нагороди:

  • медаль «За сприяння Збройним силам України»;
  • відзнаку президента України — Хрест Івана Мазепи;
  • орден «За заслуги» III ст.;
  • оОрден «За заслуги» II ст.

Андрій Шевченко став заступником міністра оборони: що про нього відомо

У 2002 році Шевченко став одним із засновників і очільником Київської незалежної медіапрофспілки, наступного року увійшов до складу засновників «5-го каналу». У 2005 році його призначили віцепрезидентом Національної телекомпанії України.

Андрій Шевченко. Фото: Facebook

Андрій Шевченко. Фото: Facebook

У травні 2006 року він став народним депутатом від БЮТ. Обіймав посаду голови комітету з питань свободи слова та інформації. У грудні 2012 року був нардепом від партії «Батьківщина» та першим заступником голови комітету ВР з питань прав людини, національних меншин і міжнаціональних відносин.

У 2015 році став послом України в Канаді. У серпні 2021 року був звільнений з посади.

Приєднуйтесь до нас в соцмережах!
Подякувати 🎉