Facebook Pixel

Канада заборонила імпорт алюмінія з росії

10 березня Канада заборонила імпорт усього російського алюмінію та сталевої продукції. Про це пише Reuters

Згідно із заявою, заборона поширюється як на готову, так і на незавершену продукцію та вплине на імпорт таких продуктів, як алюмінієві листи, алюмінієві контейнери, а також сталеві труби.

Quote«Україна може і має виграти цю війну. Ми продовжуємо робити все можливе, щоб відрізати чи обмежити доходи, які використовуються для фінансування незаконного та варварського вторгнення путіна в Україну», — йдеться у заяві міністра фінансів Крістії Фріланд.

Канада разом зі своїми західними союзниками зробила скоординовані дії проти росії у зв'язку з її вторгненням в Україну. Оттава ввела санкції щодо понад 1600 фізичних та юридичних осіб у зв'язку з вторгненням та підтримала Київ фінансовою, військовою та іншою допомогою на суму понад 5 мільярдів канадських доларів або $3,6 мільярда доларів.

Quote«Ми гарантуємо, що Путін не зможе заплатити за свою війну, продаючи алюміній і сталь у Канаді в координації з діями, які вчинили сьогодні Сполучені Штати», — сказав Фріланд.

Росія називає свої дії в Україні «спеціальною військовою операцією» щодо боротьби з тим, що вона називає загрозою безпеці через зв'язки України із Заходом.

За офіційними даними, в 2021 році Канада імпортувала з росії алюмінію на $63 млн і сталевої продукції на $298 млн.

Нагадаємо, що 9 березня 2023 року Управління з контролю за іноземними активами Міністерства фінансів США (OFAC) ввело санкції проти мережі з п'яти компаній і однієї фізичної особи за підтримку зусиль Ірану щодо закупівлі безпілотних літальних апаратів (БпЛА).

Приєднуйтесь до нас в соцмережах!
Подякувати 🎉