Facebook Pixel

Кабмін підтримав легалізацію медичного канабісу в Україні

Уряд України підтримав законопроєкт про легалізацію та регулювання обігу рослин роду коноплі (Cannabis) у медичних і промислових цілях, науковій і науково-технічній діяльності.

Про це у Facebook повідомив міністр охорони здоров'я України Віктор Ляшко.

В уряді вважають, що після закінчення війни в країні буде багато людей, які потребуватимуть лікування медичним канабісом.

Міністр заявив, що немає часу чекати, тому уряд підготує законодавче підґрунтя для забезпечення повного циклу виробництва препаратів на основі канабісу в Україні — від вирощування до повноцінного виробництва.

Ляшко додав, що до війни поширювалися хибні наративи щодо нібито шкоди медичного канабісу, але щоб нівелювати занепокоєння людей, реалізація препаратів на його основі суворо регулюватиметься.

«Препарати канабісу не є «конкурентами» наркотичним засобам, і заходи регулювання їхнього обігу зовсім різні», — пояснив він.

Міністр наголосив, що препарати на основі канабісу використовуються для зменшення больових відчуттів, спазмів і судом м’язів, лікування анорексії, а також посттравматичного синдрому та тривожних розладів. Окрім того, вони використовуються в лікуванні окремих типів епілепсії, глаукоми, псоріазу, паркінсонізму та розсіяного склерозу.

Як повідомлялося, у липні 2021 року Верховна Рада не підтримала легалізацію медичного канабісу в Україні, відправивши законопроєкт (№ 5586) на доопрацювання.

Подякувати 🎉