Facebook Pixel

Укроборонпром став акціонерним товариством

21 березня Кабмін ухвалив рішення про перетворення Державного концерну «Укроборонпром» в Акціонерне товариство «Українська оборонна промисловість». Про це повідомила прес-служба «Укроборонпрому»

У новому акціонерному товариству 100% акцій буде належати державі.

Quote«Це рішення відкриває нові можливості для розвитку ОПК України: трансфер технологій, впровадження стандартів ОЕСР та НАТО, залучення інвестицій, ремонт, обслуговування і створення нових видів озброєння та військової техніки, які наближатимуть нашу перемогу!», – зазначає генеральний директор Укроборонпрому Юрій Гусєв.

Укроборонпром нагадав, що 1 жовтня 2021 року Президент України Володимир Зеленський підписав закон №1630-ІХ Закон «Про особливості реформування підприємств оборонно-промислового комплексу державної форми власності», який набрав чинності 6 жовтня 2021 року. Згідно нього, оборонний концерт поділився на два холдінги: оборонний і аерокосмічного холдингу по авіації і космосу.

На сьогодні 27 підприємств-учасників Укроборонпрому вже перетворені із державних та/чи казенних на господарські товариства (ТОВ/АТ), ще 29 – у процесі перетворення.

Нагадаємо, що 7 березня Фонд держмайна України продав за 210,6 млн ДП «Укроборонресурси» концерну «Укроборонпром».


Подякувати 🎉