Facebook Pixel

Ізраїль відновив штурм Гази після ракетного обстрілу. Йдуть важкі бої

Ізраїль відновив штурм Гази після ракетного обстрілу. Йдуть важкі бої

Ізраїль відновив штурм Гази після ракетного обстрілу. Йдуть важкі бої

Ізраїль відновив бойові операції проти ХАМАС у секторі Газа в п’ятницю після ракетного обстрілу Ізраїлю та відмови від угоди про звільнення всіх жінок, утримуваних у заручниках, що є порушенням угоди про тимчасове перемир’я. Про це повідомляє Reuters.

Семиденна пауза, яка почалася 24 листопада і була подовжена двічі, дозволила обміняти десятки заручників, утримуваних у Газі, на сотні палестинських ув'язнених і сприяла надходженню туди гуманітарної допомоги.

За годину до завершення перемир'я о 7 ранку (05:00 за Гринвічем) Ізраїль заявив, що перехопив ракету, випущену з Гази.

Quote«З відновленням бойових дій ми наголошуємо: ізраїльський уряд відданий досягненню цілей війни — звільнити наших заручників, ліквідувати ХАМАС і забезпечити, щоб Газа ніколи не становила загрози для жителів Ізраїлю», — йдеться в заяві прем'єр-міністра Ізраїлю Біньяміна Нетаньягу.

Заручники їдуть додому

Катар і Єгипет докладали інтенсивних зусиль для продовження перемир'я після обміну в четвер останньою партією з восьми заручників і 30 палестинських ув'язнених.

Раніше Ізраїль встановив звільнення 10 заручників на день як мінімум, на який він погодиться, щоб призупинити свою операцію.

Згідно з повідомленнями в четвер, загальна кількість звільнених під час перемир'я становить 105 заручників і 240 палестинських ув'язнених.

Серед звільнених було шість жінок віком від 21 до 40 років, у тому числі одна з подвійним громадянством Мексики та Ізраїлю та 21-річна Мія Шем, яка має як французьке, так і ізраїльське громадянство.

За даними офісу прем'єр-міністра Ізраїлю, двоє інших нещодавно звільнених заручників були братом і сестрою, Белал і Айша аль-Зіадна, віком 18 і 17 років відповідно. Вони є арабами-бедуїнами, громадянами Ізраїлю, і серед чотирьох членів їхньої родини були взяті в заручники, коли вони доїли корів на фермі.

Один із провідних учасників переговорів Катару, кар’єрний дипломат Абдулла Аль Сулаїті, який допоміг досягти перемир’я через переговори, визнав у недавньому інтерв’ю Reuters сумнівні шанси на те, щоб зброя мовчала.

Quote«Спочатку я думав, що досягнення угоди буде найскладнішим кроком. Я виявив, що підтримувати саму угоду не менш складно», — сказав він у статті, в якій вперше детально описані закулісні зусилля.
Подякувати 🎉