Facebook Pixel

Після скандалу з росією Ізраїль надасть Україні зброю та гуманітарку

Ізраїль після загострення відносин з росією, зокрема, звинувачень євреїів у антисемітизмі, готується направити в Україну більше військової та гуманітарної допомоги.

Серед засобів, що розглядаються, — системи оборони, які захищають війська на землі, індивідуальне бойове спорядження та системи оповіщення, пише CNBC із посиланням на провідну ізраїльську газету Haaretz.

Видання також відзначило, що переговори про новий пакет допомоги збігаються з різким погіршенням останніми днями дипломатичних відносин Ізраїлю з росією.

Як уже писав The Page, загострення стартувало зі слів міністра закордонних справ рф Сергія Лаврова, який заявив, що президент-єврей Зеленський «нічого не означає», адже й Гітлер мав єврейське коріння. Крім того, він заявив, що найбільшими антисемітами, за словами «мудрих євреїв», були самі євреї.

Ці зауваження розлютили дипломатів в Єрусалимі. Але замість того, щоб вибачитися чи пояснити коментарі головного дипломата кривавого режиму Путіна, МЗС рф у відповідь на обурення звинуватило Ізраїль у підтримці «неонацистського режиму» у Києві.

Водночас станом на 3 травня Ізраїль ще не був готовий надати Україні свої найсучасніші та смертоносні системи озброєнь.


Контекст.

Приєднуйтесь до нас в соцмережах!
Подякувати 🎉