Facebook Pixel

Інтерпол приховав суддю-хабарника Чауса з розшуку: в чому його звинувачує Україна

Суддю Миколу Чауса зняли з міжнародного розшуку в Інтерполі. Його підозрювали в отриманні хабарів. Тепер його картка відсутня в базі.

Джерело Telegram-каналу «Сливи та груші» додав, що колишній суддя зараз мешкає в Молдові.

Судді Чауса більше немає в базі Інтерполу

Судді Чауса більше немає в базі Інтерполу

Оновлено: За даними МВС України, українські правоохоронці не припиняли розшук Чауса. Зникнення запису про його розшук на сайті Інтерполу в МВС називають тимчасовим й процедурним.

«За інформацією Департаменту міжнародного поліцейського співробітництва, повідомляємо: 17 січня 2020 року екссуддя звернувся до Комісії з контролю файлів Інтерполу (незалежного органу Інтерполу, створеного для розгляду звернень осіб, які оскаржують розшук або інші дії з використанням системи Інтерполу) із клопотанням про припинення розшуку. Відповідно до внутрішніх процедур оскарження рішень Інтерполу, на час розгляду звернення Комісія з 18 вересня 2020 року тимчасово призупинила доступ до інформації про розшук Миколи Чауса», – йдеться в повідомленні.

Контекст. 9 серпня 2016 року колишнього суддю Дніпровського райсуду Києва Миколу Чауса затримали під час отримання хабаря в розмірі $150 тис. Його передали Чаусу для того, щоби він ухвалив «потрібне рішення» в справі про торгівлю наркотиками.

Проте затримати Чауса не вдалося. 11 листопада 2016 року Інтерпол оголосив його в міжнародний розшук. 1 березня 2017 року Чаус здався правоохоронцям у Молдові, а вже 2 березня 2017 року детективи НАБУ передали до Генпрокуратури документи для екстрадиції Чауса з Молдови.

Раніше Чаус ухвалював рішення проти Автомайдану та мав бути люстрований, але цього не сталося.

Подякувати 🎉