Facebook Pixel

Google захотіла зробити YouTube місцем для покупок

Google, яка є материнською компанією відеохостингу YouTube, має намір зробити з нього майданчик для продажу товарів прямо з відео. Про це повідомило Bloomberg з посиланням на джерела.

Нову технологію вже почали тестувати на деяких каналах.

«Ідея полягає в тому, щоб зробити з відео на YouTube великий каталог товарів, які глядачі можуть переглядати, натискати і купувати безпосередньо», — сказал джерело агентства.

Відповідний функціонал хостингу буде пов'язаний з інструментами аналітики і шопінгу Google.

Компанія також тестує нову інтеграцію з розробником інтернет-платформ Shopify для продажу товарів через YouTube.

Контекст. Передбачається, що впровадження нових можливостей може дозволити YouTube стати «рекламним гігантом», а також поряд з Amazon і Alibaba бути одним з лідерів електронної комерції.

Google кілька разів намагалася зайнятися онлайн-торгівлею, але з обмеженим успіхом. Компанія в основному вважала за краще продавати рекламу, яка відправляє людей в інші цифрові магазини, а не продавати продукти.

Однак пандемія сильно вдарила по маркетингових бюджетах, особливо в секторах подорожей і роздрібної торгівлі, які є основними рекламодавцями Google. Тим часом, електронна комерція процвітає, оскільки люди залишаються вдома і замовляють більше товарів в інтернеті. Мабуть, Google більше не може спокійно спостерігати за тим, як конкуренти, такі як Facebook і Instagram, стають місцем онлайн-покупок.

Приєднуйтесь до нас в соцмережах!
Подякувати 🎉