Facebook Pixel

Фірташ звільнить 10% робітників «Кримського титану»

Товариство з обмеженою відповідальністю «Титанові інвестиції» з реєстрацією в Москві має намір скоротити 350 співробітників своєї філії в місті Армянську, або приблизно 10% штату.

«Оптимізація штату більшою мірою торкнеться адміністративних і допоміжних підрозділів, в окремих випадках передбачені функціональні реорганізації. З виробничих цехів більше за інші буде оптимізований штат у цеху концентрації сірчаної кислоти та кольорових пігментів. Це зумовлено фактичними показниками його річного завантаження — вона варіюється на рівні 30-40%», — повідомляють у компанії, передає агентство «Інтерфакс-Україна».

У пресслужбі «Титанових інвестицій» уточнили, що всі скорочення відбуватимуться відповідно до закону наступного року, через два місяці після повідомлення, з виплатою компенсацій.

Водночас приблизно 350 співробітників будуть частково перерозподілені на інші робочі місця в межах підприємства, іншим запропонують робочі місця в межах суміжних виробництв. Зокрема, велися переговори з «Кримським содовим заводом» (власник заводу — група Ostchem Holding Дмитра Фірташа).

Контекст. Компанія «Титанові інвестиції» підготувала середньостроковий план виведення з кризи філії в Армянську. Він передбачає часткове скорочення персоналу, а також реструктуризацію боргу перед банками та постачальниками енергоресурсів, модернізацію виробництва.

Щодо «Титанових інвестицій» у лютому 2018 року за заявою ВТБ введена процедура спостереження. На початку цього року суд замінив у реєстрі кредиторів банк із вимогами в розмірі 2,5 млрд рублів на «Титанові технології».

«Титанові інвестиції» належать кіпрській Letan Investments Ltd. Group DF українського бізнесмена Дмитра Фірташа. У жовтні 2018 року компанія заявила, що залишається власником «Кримського титану», але «не має до цього активу доступу».

Армянська філія компанії є найбільшим виробником діоксиду титану на території колишнього СРСР і в Східній Європі. Крім діоксиду титану, який використовується для виробництва фарб, пластмаси та паперу, підприємство випускає сірчану кислоту, мінеральні добрива (фосфогіпс), сировину для будівництва (сульфат заліза), барвники (червоний пігмент) та іншу продукцію.

Приєднуйтесь до нас в соцмережах!
Подякувати 🎉