Facebook Pixel

Енергоатом проведе реконструкцію Південно-Української АЕС за 322 млн грн: що зміниться

НАК «Енергоатом» провів тендер на модернізацію системи внутрішньореакторного контролю енергоблоку № 1 Південно-Української АЕС. Вартість робіт складе 322,9 млн грн.

Про це повідомляє Prozorro.

Терміни встановлення системи – до кінця 2024 року.

Що відомо про переможця тендеру Енергоатому

Єдиним учасником закупівлі було ПРАТ «Сєверодонецьке науково-виробниче об’єднання «Імпульс». Компанія має власні розроблені системи контролю енергоблоків, яка сама і виробляє. Зокрема у 2022 році «Імпульс» планувала поставити апаратуру контролю нейтронного потоку АКНП для енергоблоку №6 ЗАЕС. Однак у зв’язку з захоплення росією атомної станції закупівлю довелося відмінити.

За даними Youcontrol, ПРАТ «Сєверодонецьке науково-виробниче об’єднання «Імпульс» створена 22 року тому і зареєстрована у Києві. Єдиним власником компанії є Володимир Єлісєєв.

«Імпульс» є давнім учасником тендерів. Зокрема з 2016 року компанія отримала підрядів від державних і комунальних організацій на 4,91 млрд грн. Основним замовником є Енергоатом – 4,5 млрд грн.

ЕП писало, що у 2012 році Рівненська АЕС неправомірно уклала угоду вартістю 3,1 млн грн з «Імпульсом» щодо постачання обладнання та виконання робіт для модифікації інформаційно-обчислювальної системи енергоблоку №3 РАЕС.

«Це призвело до безпідставного взяття зобов'язань компанією за договором та незаконного використання державних коштів на суму 3,1 млн грн», — зазначає Держфінінспекція.

Нагадаємо, що САП і НАБУ завершили слідство в справі щодо заволодіння грошовими коштами ДП «НАЕК «Енергоатом» у сумі понад 12,3 млн грн. Слідство підозрює у вчиненні злочину начальника управління ВП «Південно-Українська АЕС».

Приєднуйтесь до нас в соцмережах!
Подякувати 🎉