Facebook Pixel

Кабінет військовозобов’язаних запрацює після квітня 2024

Електронний кабінет військовозобов’язаного планують запустити у другому кварталі (квітень-червень) 2024 року.

Про це повідомила заступниця міністра оборони України Катерина Черногоренко в ефірі національного телемарафону.

За її словами, щойно закон про цифровий реєстр набуде чинності, Міноборони зможе розпочати практичну роботу.

Quote«І у другому кварталі зможемо надати такий функціонал», – сказала Чорногоренко.

Вона зазначила, що в кабінеті буде можливість оновити дані без відвідування ТЦК. Після чого працівники центру зможуть їх використовувати у своїй роботі.

Заступниця міністра також зазначила, що дані в реєстрі «Оберіг» уже верифіковано.

Quote«Ми верифікували дані і трансформували паперові дані в цифрові. Усунули дублі, неактуальну інформацію, яка була в реєстрі. І зараз покращуємо роботу ТЦК, щоб не було додаткових зайвих відправлених повісток, щоб не було нецільового повідомлення військовозобов’язаних прибути в ТЦК тощо», – зазначила вона.

Щодо впровадження електронних повісток, Чорногоренко зазначила, що питання розглядатиметься під час обговорення законопроєкту про мобілізацію.

Quote«Повістки – це питання, яке розглядатиметься в межах так званого мобілізаційного закону», – заявила чиновниця.

25 грудня 2023 року Кабмін зареєстрував законопроєкт, який передбачає внесення змін до процесів мобілізації, військового обліку та проходження військової служби.

4 січня Комітет Ради з питань нацбезпеки, оборони та розвідки розпочав роботу над законопроєктом. Були питання до норм майже на всіх 73 сторінках документа. Було запропоновано можливість бронювання від мобілізації тих, хто сплачує достатню суму ПДФО на місяць (звучав поріг у 6 тис. грн). У такому разі офіційна зарплата має становити близько 33,4 тис. грн.

11 січня нардепи мали розглянути у першому читанні законопроєкт про мобілізацію з урахуванням рекомендацій оборонного комітету. Однак на закритому засіданні погоджувальної ради та нараді з військовим командуванням було вирішено повернути законопроєкт на доопрацювання уряду. Потім уряд відкликав його.

Міністр оборони Умєров повідомив, що його відомство вже підготувало нову редакцію з урахуванням усіх пропозицій.

Приєднуйтесь до нас в соцмережах!
Подякувати 🎉