Facebook Pixel

Законопроєкт про мобілізацію: Міноборони оновило редакцію документа

Міністерство оборони розробило нову редакцію законопроєкту про мобілізацію, яку незабаром надішле на погодження Кабінету Міністрів.

Про це повідомив міністр оборони Рустем Умєров у Facebook.

Quote«Наша команда вже підготувала нову редакцію законопроєкту з урахуванням всіх пропозицій, погоджених в робочому порядку з депутатами на засіданнях комітету з питань національної безпеки, оборони та розвідки. Готові виносити його на погодження уряду найближчим часом. Попередню редакцію законопроєкту відкликали», – зазначив міністр.

За словами Умєрова, оновлений законопроєкт має встановити чіткий термін служби в армії за мобілізацією.

Quote«Воїнам треба дати можливість відпочити. Це справедливо», – повідомив міністр.

Окрім цього, Умєров наголосив на тому, що необхідно надати можливість вибору звільненим військовим з полону. Тим, хто вирішить залишитися у війську, надати відпустку на кілька місяців.

Також міністр підняв питання необхідності демобілізації українських військовослужбовців строкової служби.

Законопроєкт про мобілізацію

Наприкінці грудня Кабмін вніс до Верховної Ради законопроєкт про мобілізацію. У документі уряд, зокрема, пропонував знизити віковий поріг з 27 до 25 років.

Станом на ранок 9 січня у Верховній Раді зареєстровано п’ять версій законопроєкту про мобілізацію. Один із них від Кабміну, а чотири – альтернативні. Про це повідомив народний депутат Ярослав Железняк.

Однак законопроєкт викликав критику з боку опозиції. У результаті дискусій депутати вирішили повернути законопроєкт Кабміну, щоб той доопрацював його відповідно до пропозицій, які озвучувалися на засіданнях комітету.

Сьогодні ввечері Кабмін відкликав документ.

Приєднуйтесь до нас в соцмережах!
Подякувати 🎉