Facebook Pixel

ДТЕК через обстріли знеструмив Одесу. Зі світлом лише критична інфраструктура

Вночі суботи, 10 грудня, відбулася чергова атака рф на об’єкти енергоінфраструктури в Одеській області. Зруйновано одразу кілька об’єктів.

Як повідомляє енегрокомпанія ДТЕК, на місце прибули військові, рятувальники, аварійні бригади енергетиків. Відновлення зруйнованих об’єктів розпочнеться щойно на це буде дозвіл військових.

Ситуація з електропостачанням в області та місті Одеса складна: через масштаб руйнувань енергоінфраструктури в Одесі на даний момент відключено від електроенергії всіх споживачів окрім критичної інфраструктури.

По населеним пунктам області також відбуваються екстрені відключення.

Енергетики ДТЕК Одеські електромережі та НЕК «Укренерго» працюють, щоб якомога скоріше полагодити все зруйноване ворогом та стабілізувати ситуацію.

Як повідомлялося, станом на 9 грудня, найгостріша ситуація з електроенергією на півдні України та на Харківщині. Про це під час брифінгу сказав голова правління НЕК «Укренерго» Володимир Кудрицький.

За його словами, через замінування ситуація на Херсонщині є «викликом нового рівня», з яким доводиться стикатися енергетикам.

Водночас ускладнено роботи на Донеччині. Але найгостріша ситуація на півдні та в Харківській області.

У всіх регіонах, де об’єкти зазнали ушкоджень унаслідок ракетної атаки росії 5 грудня 2022 року, тривають безперервні роботи з відновлення.

Подякувати 🎉