Facebook Pixel

Переговори: сторони домовилися про гуманітарні коридори, але результатів, на які розраховували, не досягнуто

Розпочався другий раунд переговорів України з країною-агресором росією. Про це повідомив радник голови Офісу президента Михайло Подоляк на своїй сторінці у Twitter.

Quote«Починаємо розмовляти із російськими представниками», — написав радник.

За словами Подоляка, на порядку денному — такі головні питання:

  • негайне припинення вогню;
  • перемир'я;
  • гуманітарні коридори для вивезення мирних жителів зі зруйнованих або постійно обстрілюваних сіл і міст.

Місце проведення переговорів він не уточнив.

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба в ефірі національного телемарафону розповів, що на переговорах із росією українська делегація працюватиме над створенням гуманітарних коридорів.

Quote«Українська делегація працюватиме над створенням гуманітарних коридорів. Безумовно, ми зацікавлені в припиненні вогню, у поверненні ситуації до початку російської агресії з погляду присутності окупаційних російських сил. Але наразі поки що зарано прогнозувати, на що саме вдасться вийти за результатами переговорів, зважаючи на ті позиції росії, які були озвучені», — зазначив Кулеба.

Міністр зазначив, що якщо росія підійде до цих переговорів сумлінно, то можна буде шукати якісь розв'язки.

Quote«Але ми не поступаємося принциповими для нас речами, зокрема територіальною цілісністю України. Про це не може бути й мови», — наголосив Кулеба.

ОНОВЛЕНО:

Українська делегація не досягла в переговорах із російською делегацією тих результатів, на які сподівалася. Проте вдалося досягти розуміння щодо спільного забезпечення гуманітарних коридорів. Про це радник керівника Офісу президента України Михайло Подоляк повідомив на брифінгу.

Quote«Щойно завершився другий раунд переговорів між російською та українською сторонами. На превеликий жаль, ми не отримали тих результатів, на які сподівалися», — констатував радник.

Водночас Подоляк розповів, що досить докладно обговорювався гуманітарний аспект, тому що в багатьох містах ситуація з можливістю евакуації, а також із продуктами харчування та медикаментами вельми драматична.

Посилаючись на офіційне рішення, радник керівника ОПУ уточнив, що сторони досягли розуміння про спільне забезпечення гуманітарних коридорів для евакуації мирного цивільного населення, а також для доставлення медикаментів і продуктів харчування до місць найзапекліших боїв із можливістю тимчасового припинення вогню на період, коли буде здійснюватися евакуація в певних секторах.

Quote«Тобто не скрізь, а тільки в тих місцях, де будуть гуманітарні коридори, можливе буде припинення вогню. На час проведення евакуації. З цією метою найближчим часом будуть організовані спеціальні канали зв'язку та взаємодії, будуть сформовані відповідні логістичні процедури», — пояснив Подоляк.

Він також додав, що делегації домовилися продовжити роботу в третьому раунді переговорів у найближчий строк.

Нагадаємо, 24 лютого о 04:50 президент РФ Володимир Путін фактично оголосив війну Україні, а російські війська розпочали вторгнення на територію нашої країни.

The Page стежить за розвитком ситуації та регулярно інформує про найважливіші події.

Подякувати 🎉