Facebook Pixel

Міносвіти скасувало денне навчання на контракті в аспірантурі: міністр

Міністерство освіти скасувало денну контрактну форму навчання в аспірантурі. Це пов’язано зі збільшенням кількості чоловіків-студентів призовного віку.

Про це пише міністр освіти та науки Оксен Лісовий.

Quote«Не є таємницею, що в останні два роки стрімко зросла кількість чоловіків-студентів призовного віку, які раптом згадали, що їм треба друга чи третя вища освіта, аспірантура чи докторантура. Жага до знань — це чудово. Фіктивне навчання — ні. Тож змінюємо правила вступу на аспірантуру у 2024», — прокоментував міністр на власній сторінці у Facebook.

Також серед інших нововведень — скасування іспитів з іноземної мови для вступу до аспірантури. Також збільшується кількість місць на бюджет до 7 тис.

Quote«Звісно, мені б хотілося, щоб одного дня наука в Україні стала такою популярною. По-справжньому. І ми робимо кроки у цьому напрямку. Але зараз такі цифри виглядають скоріше як аномалія. Аномалія, яка шкодить якості освіти, економіці (фіктивне навчання створює нові схеми та мільйони доларів у тіні), а найголовніше — національній безпеці. Те, що система освіти стала такою «дірою» для ухилянтства, свідчить про симптоми її занедбаності. І саме тому ми розпочали її комплексну трансформацію. Бо якість освіти і цінності, які плекаються в цій системі, мають значення. Не можна жити у світі подвійних стандартів, де одні захищають свободу, правду, гідність і справедливість. А інші чинять навпаки, і ще й навчають дітей перших. Так не повинно бути. Про всі факти фіктивного навчання прошу повідомляти до правоохоронних органів», — резюмував міністр.

Про те, хто має право на відстрочку від мобілізації у 2024 році, далі у матеріалі.

Приєднуйтесь до нас в соцмережах!
Подякувати 🎉