Facebook Pixel

Зняття із самоізоляції. Де в Києві можна зробити ПЛР-тест на COVID-19

Коронавірусна інфекція внесла свої корективи до всіх сфер життя. За умов стрімкого поширення коронавірусу змін зазнали і правила перетину кордону, адже в інших країнах ймовірність зараження не зникає. Іноді навіть навпаки: у певних місцевостях реєструються швидші темпи розповсюдження вірусу.

Для забезпечення епідеміологічного контролю уряд регламентував обов’язкові карантинні заходи. Згідно з ними, усі особи, які перетнули державний кордон України або пункти в’їзду на тимчасово окуповані території, підлягають обов’язковій 14-денній самоізоляції. Проте чи є можливість на законних підставах припинити режим самоізоляції в Києві? Відповідь — далі.

Чому самоізоляція є обов’язковою?

Повертаючись з-за кордону, ми не можемо на сто відсотків бути впевненими в тому, що не захворіли на коронавірус. Саме це і є головною причиною обов’язкової ізоляції. Адже відомо, що хвороба може проявитися навіть на 14 добу після зараження. Двотижнева самоізоляція допомагає не інфікувати інших людей.

Але як дізнатися, що ми не хворі? У цьому нам допоможе спеціальний тест на COVID-19, а саме ПЛР-тест. Він допомагає з високою точністю виявити навіть найменші частинки вірусу в організмі людини.

Фото: Дій вдома

Фото: Дій вдома

Отже, як знятися із самоізоляції та яка роль у цьому ПЛР-тесту на COVID-19?

Головною умовою зняття режиму самоізоляції є негативний результат ПЛР-тесту. Це означає, що ми не заразні й можемо на законних підставах завершити ізоляцію. Алгоритм дострокового припинення самоізоляції такий:

  • у застосунку «Дій Вдома» ви обираєте медзаклад або лабораторію, де бажаєте пройти тестування;
  • повідомляєте до обраної лабораторії свій номер телефону, який вказували під час реєстрації в «Дій Вдома»;
  • після надання матеріалу на ПЛР-тестування лабораторія передає отриманий результат та ваші дані до Центру громадського здоров’я (ЦГЗ);
  • коли дані будуть оброблені (за умови негативного результату), у застосунку з’явиться повідомлення про припинення самоізоляції.

Чи всі лабораторії співпрацюють із ЦГЗ?

Звісно, не всі структури можуть вносити дані ПЛР-тестування до електронної системи ЦГЗ. Такі лабораторії мають відповідати всім стандартам, аби правдиво інтерпретувати дані дослідження.

Де можна пройти ПЛР-тестування в Києві?

Є затверджений перелік лабораторій, які офіційно співпрацюють із застосунком «Дій Вдома», проводять ПЛР-тестування в Києві та передають результати до ЦГЗ. Серед них:

  • ДІЛА;
  • «Меділабс»;
  • «Євролаб»;
  • «Сінево Україна»;
  • «Медлаб»;
  • Інститут мікробіологічних досліджень.

Здаючи мазок у «Меділабс», отримати результат тесту на коронавірус у Києві можна менше ніж за добу з перекладом англійською. Документи з перекладом зазвичай необхідні для перетину кордону.

Зробивши ПЛР-тест на коронавірус у Києві в сучасній лабораторії, уже наступного дня ви можете цілком законно закінчити режим самоізоляції в застосунку «Дій Вдома».

У «Меділабс» обладнано власну ПЛР-лабораторію, тому біологічні матеріали одразу транспортуються до центру з пунктів забору. Завдяки цьому пацієнт отримує результати за рекордний час.

Подякувати 🎉