Facebook Pixel

Журналіст Бутусов звинуватив нардепку Безуглу в брехні

Журналіст Юрій Бутусов назвав брехнею звинувачення нардепки Мар’яни Безуглої («Слуга народу») і вважає незаконною її вказівку про те, що СБУ має «щось зробити» щодо нього. Бутусов шукатиме юристів, які зможуть представляти його інтереси. Про це він заявив в інтерв’ю «Українській правді».

Quote«Я вимагаю, щоб пані Мар'яна, член Комітету з оборони, безпеки та розвідки Верховної Ради, якщо вона володіє інформацією, хоча б не тонну, а пару грамів із таємної інформації, яку я начебто розголосив, яка дійсно завдає шкоди державній безпеці, то я вимагаю від неї негайно передати ці матеріали до СБУ, а від СБУ — порушити карну справу і в такий спосіб дати мені можливість захистити мої інтереси в суді», — сказав він.

Бутусов пояснив, що невідомо, які саме факти щодо витоку інформації йому закидає депутатка, оскільки вона не звернулася із заявою до правоохоронних органів. Він вважає слова Безуглої про те, щоб СБУ «щось зробила» щодо нього, незаконною вказівкою.

Quote«Це взагалі абсолютно незаконна вказівка. Народний депутат владної партії відверто погрожує Службі безпеки проблемами та перезавантаженням, називає СБУ гнилою системою через те, що вона зі мною не розбирається, і погрожує перезавантаженням, якщо СБУ зі мною не розбереться. До того ж у невстановлений у її пості спосіб», — зазначив він.

Журналіст також повідомив, що виїхав із Сєвєродонецька після усної заборони «якогось начальника, який у нас керує бойовими діями» щодо відвідування Бутусовим військових частин на передовій.

Quote«Я зараз думаю, як мені туди повернутися й отримати скасування цього розпорядження. Я зараз буду письмово звертатися», — сказав він.

Контекст. 27 травня Безугла написала: «Якщо Служба безпеки України нічого не зробить щодо Юрія Бутусова, який постійно безкарно викладає тонни інформації щодо наших військових, позицій, оперативної ситуації, розхитує, дезорієнтує та підіграє Росії, вважатиму, що ніяка поступова реформа вже не має сенсу».

Бутусов нагадав, що 24 травня він розкритикував законопроєкт Безуглої щодо надання права командирам розстрілювати військовослужбовців за невиконання наказів у бойових обставинах.

У Службі безпеки України заявили, що «СБУ не вбачає необхідним давати публічну оцінку емоційним заявам окремих політиків» і що «нинішні обставини особливо вимагають від усіх громадян єдності заради перемоги України».

Приєднуйтесь до нас в соцмережах!
Подякувати 🎉